Xbox One HDD zeer gelimiteerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One HDD zeer gelimiteerd

Voor de mensen onder ons die van plan zijn om een Xbox One te kopen en vervolgens veel digitale aankopen te doen is dit iets om te onthouden: de 500gb harddrive in elke Xbox One heeft veel minder ruimte dan je zou denken.

Nu de Xbox One in de Verenigde Staten alweer een tijdje uit is, zijn gebruikers op zoek naar de limieten van het systeem. Een van de limieten is de ruimte die de speler heeft op de harddrive van de Xbox One. Hoewel er een 500gb HDD in zit, heb je minder ruimte dan je in de eerste instantie zou denken. Door het operating system en de berg aan applicaties die het systeem nodig heeft om te functioneren, blijft er maar zo’n 362gb over.

Nu is het natuurlijk geen nieuws dat dit gebeurd, PC’s hebben ook ruimte nodig voor het OS. Maar in dat geval is het vaak nooit meer dan 50gb, is er om te beginnen veel meer capaciteit én is er de mogelijkheid om het uit te breiden. Voor een generatie consoles die over wil stappen op volledig digitale versies van games zal 360gb een probleem worden wanneer games per stuk 20- tot 50gb kunnen worden. De oplossing hiervoor is natuurlijk games verwijderen en opnieuw installeren wanneer je ze weer wil spelen. Iets wat als een stap terug aanvoelt.