Xbox One executive Phil Harrison verlaat Microsoft

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One executive Phil Harrison verlaat Microsoft

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat Xbox executive Phil Harrison officieël het bedrijf heeft verlaten. Het nieuws werd vandaag bevestigd aan GamesIndustry International, wiens bronnen over de dreigende exit van Harrison bij Microsoft in maart al werden besproken.

Harrison was een voormalig Sony PlayStation-executive en trad als Corporate Vice President op bij Microsoft in 2012. Hier was hij verantwoordelijk voor het leiden van Microsoft Studios Europe waar hij toezicht hield op ontwikkelaars gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, zoals Lionhead Studios, Soho Productions en Rare Ltd.

Xbox-hoofd Phil Spencer heeft de volgende, officiële verklaring afgelegd:

Na een succesvolle periode als Corporate Vice President van Xbox in Europa, heeft Phil Harrison gekozen om zakelijke belangen buiten Microsoft na te streven. Phil was een voornaam leider voor ons Europees Xbox-team waarin hij toezicht op de productie bij onze bekroonde Europese studio’s hield en een substantiële bijdrage leverde aan het Xbox-bedrijfsleven wereldwijd. Ik wil Phil bedanken voor zijn creativiteit en leiderschap in de afgelopen drie jaar. Phil is een goede vriend van mij en ik wens hem het allerbeste met zijn toekomstige inspanningen.

Harrison zelf vertelde aan GamesIndustry International dat hij genoot van zijn drie jaar bij Microsoft en hij wenste het bedrijf succes in de toekomst onder de leiderschap van Spencer.