Xbox One Elite controller in trek

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One Elite controller in trek

Ook al lijkt €150 voor een controller bijzonder veel, weerhoudt dat veel gamers er niet van om de controller toch te kopen. Sterker nog, de controller lijkt zo populair dat Xbox-baas Phil Spencer heeft gezegd dat als je de controller wilt en in de winkel ziet, je hem maar beter kan kopen.

De Xbox One Elite Wireless Controller deed veel mensen fronzen toen bekend werd gemaakt hoeveel de controller moest gaan kosten. Ondanks het hoge prijskaartje van €150 lijkt de controller bijzonder gewild, met name in Amerika. Daar is volgens Microsoft zelfs een tekort aan Elite controllers. Volgens Phil Spencer zijn ze druk bezig met meer controllers beschikbaar te maken. Een aantal fans vroeg Spencer via Twitter hoe de situatie is rondom de Elite controller. Hij gaf de volgende antwoorden.

“We zijn hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er weer genoeg controllers beschikbaar zijn. Het spijt me dat ze zo moeilijk te vinden zijn. Ik kan niet beloven dat ze voor de kerst weer overal te koop zijn, ik wil immers niemand teleurstellen. Mocht je er eentje in de winkel tegenkomen en heb je interesse, stel ik voor dat je niet twijfelt.”

De controller is op Amerikaanse websites zoals Amazon en Gamestop overal uitverkocht. Zelfs op onze Nederlandse bol.com is er een wachttijd op de controller, waar de normale controller nog volop beschikbaar is.