Xbox One: “Een reis van meer dan 10 jaar”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One: “Een reis van meer dan 10 jaar”

Microsoft liet weten dat de Xbox One een lange toekomst tegemoet gaat, aangezien het bedrijf van plan is de aankomende console meer dan 10 jaar lang zal gaan ondersteunen. Om de zoveel jaar nieuwe features introduceren wordt de strategie in de hoop de levensloop te verlengen.

In zijn Eurogamer Expo-toespraak liet Phil Harrison, vice president van Microsoft, weten dat de Xbox One een lange reis voor de boeg heeft. Door de console te voorzien van nieuwe features zoals de Cloud (zoals wat de Kinect deed voor de Xbox 360) en de nadruk te leggen op sociale aspecten en ondersteuning van de Xbox community, hoopt men op een langere levensloop dan welke andere console ooit. Daarmee hopen ze dat het idee dat een console maar een jaar of vijf mee gaat zal verdwijnen en dat een levensloop van 10 jaar of langer de nieuwe standaard wordt.

Phil Harrison verwees ook naar hoe radicaal de games industrie is veranderd in de afgelopen decennia: dat een game zoals Grand Theft Auto V een van de meest rendabele releases is geworden in de geschiedenis van de entertainmentindustrie. Door zich meer te focussen op de mainstream hoopt men een nog groter publiek aan te spreken.