Xbox One-controller wel compatible met PC volgens Microsoft

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One-controller wel compatible met PC volgens Microsoft

In tegenspraak met eerdere geruchten zal de Xbox One-controller wel te gebruiken zijn met Windows PC’s, zo meldde Albert Penello, director of product management bij Microsoft, op de NeoGAF forums. Eerder werd er gespeculeerd dat Microsoft een PC-specifieke controller aan het ontwikkelen zou zijn en Windows de huidige Xbox One-controller niet zou ondersteunen.

“Dit is voor de volle 100% niet waar. Wanneer de drivers beschikbaar worden, zullen ze kunnen samenwerken met de bestaande controllers. Er zijn geen plannen om een nieuwe, aparte controller exclusief voor Windows te ontwikkelen. Het zal hetzelfde zijn als bij de Xbox 360; de Xbox One-controller die nu op de markt is zal werken”, aldus Penello.

Xbox One-controllers zullen bedraad werken met Windows PC’s. Over de mogelijkheid om draadloos te gamen is nog niets besloten volgens Penello. “Ik heb op het moment geen updates over het hoe of wat. Wanneer de update uitkomt en er meer details bekend zijn, kan ik meer uitleg geven over de vertraging”.

Eind vorige jaar meldde een woordvoerder van Microsoft al dat deze functionaliteit in 2014 mogelijk zou worden. Er was toen echter geen exacte indicatie over wanneer het mogelijk zal zijn om op de PC met de Xbox One-controller te gamen. “Een nieuw draadloos protocol gecombineerd met de mogelijkheid om met draad te spelen en de toevoeging van extra features zoals impulse triggers betekenen dat nieuwe software geschreven en geoptimaliseerd moet worden voor PC. Daarnaast moeten we ook werk kunnen verrichten om de huidige PC games, die de Xbox 360 controller ondersteunen, ook de Xbox One-controller te laten herkennen als zodanig”.