Xbox One Controller dit jaar voor PC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One Controller dit jaar voor PC

De Xbox One is nog maar net uit in Nederland en of het mensen over de streep weet te trekken om de console te kopen moet nog blijken. Voor de mensen die geen interesse hebben in de console, maar wel in de controller kunnen dit jaar nog een Xbox One controller voor hun PC kopen.

Microsoft had beloofd de controller uit te brengen voor PC-gebruikers, net als dat het geval was voor de Xbox 360-controller. Gezien alle beloftes die Microsoft heeft verbroken in verband met de Xbox One is het goed om te zien dat ze zich wel aan deze belofte houden. In juni kwam de software al uit (de driver die ervoor moet zorgen dat jouw PC de controller herkent) en in november zullen de eerste exemplaren in de Amerikaanse winkels komen te liggen en zullen $59,95 dollar gaan kosten. We kunnen ervan uit gaan dat dezelfde prijs in euro’s gevraagd zal worden als de controller in Nederland komt.

De controller zal identiek zijn aan de console versie, maar er wordt een USB-kabel bijgeleverd worden om de connectie met de PC te maken, ondanks het feit dat net als de Xbox One controller, de PC-controller ook draadloos is en op batterijen werkt. Of de controller ooit draadloos zal werken is niet bekend, maar bizar is het wel. Aan de andere kant kan de controller wel gebruikt worden voor een Xbox One mocht je er ooit een aanschaffen, of als je naar een maat gaat die wel een Xbox One heeft.

Tot nu toe is de feedback over de nieuwe controller aan een stuk positief. Dat mag ook wel als je nagaat dat Microsoft 100 miljoen dollar heeft uitgegeven aan het ontwikkelen van de controller.