Xbox Live voor Xbox 360 blijft actief

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox Live voor Xbox 360 blijft actief

Er kwam vandaag een vervelend gerucht naar boven: volgens dat gerucht zou Microsoft van plan zijn om binnenkort de stekker uit Xbox Live voor de Xbox 360 te trekken. Phil Spencer van Microsoft snelde naar Twitter om te zeggen dat dit niet het geval is.

De reden waarom dit plotseling door mensen werd gedacht, is vanwege wat het hoofd van Microsoft’s marketing afdeling, Yusuf Mehdi, in 2013 zei. Volgens hem bleef de Xbox 360 succesvol en waren ze van plan het systeem nog drie jaar te ondersteunen. Nu, drie jaar later in 2016, zou het volgens wat Mehdi destijds zei tijd zijn om alles op te doeken. Phil Spencer heeft echter via Twitter gezegd dat dit niet aan de orde is.

Wat Mehdi destijds zei hoeft natuurlijk niet per se op Xbox Live gericht te zijn. Met ondersteuning zou hij ook software bedoeld kunnen hebben. Maar als je vergelijkt met hoe lang Xbox Live 1.0 (voor de eerste Xbox) is ondersteund, zou je wel een parallel kunnen trekken. Xbox Live voor de eerste Xbox werd bijna tien jaar lang ondersteund (november 2001 tot april 2010). Nu is het zo dat de Xbox 360 succesvoller is dan zijn voorganger, dus zal de service ongetwijfeld langer ondersteund worden, maar misschien is het voor de gebruikers van de service een goed idee om stil te staan bij het feit dat er eerder vroeger dan later een einde aan zal komen.