Xbox Gold-games voor maart bekendgemaakt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Xbox Gold-games voor maart bekendgemaakt

De kortste maand van het jaar zit er bijna op en dat betekent dat er weer nieuwe Xbox Gold-games op de rol staan. Horrorfans worden verwend met de haast absurde first person puzzel-horror Layers of Fear. Daarnaast zitten er nog een nieuwe titel en twee mooie klassiekers van de Xbox 360 bij het gratis aanbod van maart.

Elke maand zijn er voor abonnees van Xbox Live vier games gratis te spelen. Deze maand zijn dat Layers of Fear (Xbox One), Evolve (Xbox One), Borderlands 2 (Xbox 360) en Heavy Weapon (Xbox 360). De games van vorige maand verdwijnen weer uit de selectie, dus zorg dat je ze voor die tijd aan je Xbox-account hebt toegevoegd.

Layers of Fear

Psychedelische horroravonturen in een Victoriaanse setting. Je speelt met een lichtelijk gestoorde schilder die probeert een meesterwerk af te maken, in een huis waar allerlei werken van andere schilders hangen. De onderwerpen van deze schilderijen zijn niet erg doorsnee qua voorstelling en hebben als bijbaan je de stuipen op het lijf te jagen.

De game is ontwikkeld door Bloober Team en is gereleased op 16 februari van het vorige jaar. De game is vanaf 1 maart gratis voor Xbox Live-leden en kan tot 31 maart gedownload worden.

 

Evolve Ultimate Edition

Een online shooter met een unieke multiplayer. Vier spelers nemen het op tegen één andere speler. De gamer die solo speelt, bestuurt een gigantisch monster dat naarmate de tijd verstrijkt, sterker wordt. De andere vier spelers moeten ervoor zorgen dat ze het monster vangen en afmaken. Evolve is in principe free-to-play, waarbij je extra betaalt voor nieuwe personages en maps. In de Ultimate Edition zit de meeste extra content inbegrepen.

Evolve is vanaf 16 maart te downloaden via Xbox Live en blijft beschikbaar tot 15 april.

 

Borderlands 2

Deze franchise heeft weinig introductie nodig, de meeste Xbox 360-bezitters hebben heel wat uurtjes op Pandora doorgebracht. Mocht je de game onverhoopt toch gemist hebben, dan moet je deel 2 van Borderlands zeker checken wanneer deze beschikbaar wordt op 1 maart. Voor de veteranen is het een fijne trip down memory lane. Zorg dat je de titel op tijd binnenhaalt, want Borderlands 2 is maar tot 15 maart gratis.

 

Heavy Weapon

De laatste game met Xbox Gold is een wat minder bekende titel. Het is een side-scrolling shoot-em-up uit 2005, waarin je een tank bestuurt. Tof aan deze titel is dat het een zeer toegankelijke local co-op heeft, dus het is de moeite waard om deze titel een avond met wat vrienden op de bank uit te proberen. Heavy Weapon is vanaf 16 maart te downloaden en blijft tot 31 maart beschikbaar.

Xbox Gold-games voor maart bekendgemaakt