Xbox Games Pass viert Halloween

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Xbox Games Pass viert Halloween

Het is bijna eind oktober en dat betekent dat we bijna kunnen gaan griezelen met Halloween. Dit evenement wil Xbox niet zomaar voorbij laten gaan en daarom voegt het nu vier enge games toe aan de Xbox Games Pass. Welke titels we in november krijgen bij de Games Pass dat maakte het bedrijf nog niet bekend, maar tot deze bekendmaking kunnen we in de tussentijd alvast genieten van deze vier Halloween-getinte titels.

Dankzij Halloween voegen de makers vier 2Spooky-games aan hun Halloween-collectie toe. Iedereen die een Xbox Games Pass-abonnement heeft, zal deze titels vanaf nu kunnen spelen via de dienst. Dankzij de festiviteiten worden de volgende games toegevoegd aan de lijst:

  • Dead Island: Riptide Definitive Edition
  • Outlast
  • Hello Neighbor
  • Observer

Dead Island: Riptide Definitive Edition

In deze titel keren spelers terug naar het tropische eiland Banoi. Daar wist een zombie-uitbraak ervoor te zorgen dat bewoners en spelers moeten vechten om te overleven. De Definitive Edition van Dead Island: Riptide bevat geremasterde graphics en alle uitbreidingen.

Outlast

De verlaten psychiatrische instelling van Mount Massive Asylum in Colorado wordt opnieuw geopend door de Murkof Corporation. Hier doen zij onderzoek naar de vreemde en enge wezens die er rondlopen. Journalist Miles Upshur start na een anonieme tip met een onderzoek en weet de instelling succesvol binnen te dringen. Na het binnendringen van deze instelling ontdekt Miles de vreselijke waarheid achter deze plek. Om de waarheid aan het licht te brengen, kruipen spelers in de huid van de journalist en moeten ze proberen te ontkomen aan de klauwen van deze enge en levensgevaarlijke wezens.

Hello Neighbor

Bij de buurman gebeuren er mysterieuze dingen in zijn kelder. Het is daarom aan de speler om te ontrafelen wat er gebeurt door ongezien in te breken in de kelder van de buren. Als je wordt gepakt, is het game over. Om het geheel iets moeilijker te maken besturen de makers de buurman door middel van artificiële intelligentie die al je zetten analyseert. Dit met het gevolg dat je buurman op den duur op elke zet een antwoord heeft. Zorg er dus voor dat je niet gepakt wordt.

Observer

Spelers kruipen in deze game in de huid van een speciale, neurale detective oftewel een Observer. Hij krijgt een mysterieus bericht van zijn zoon die niets meer met hem te maken wil hebben. Vervolgens reizen spelers naar het Krakau van 2084 om het mysterie achter het bericht te ontrafelen. Dit doe je door de breinen van criminelen en hun slachtoffers te hacken en hun herinneringen vervolgens te doorzoeken. Dit alles met als doel om aanknopingspunten te vinden en de waarheid achter het mysterie te ontrafelen.