Xbox Game Pass komt naar pc

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Xbox Game Pass komt naar pc

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, maakte vandaag bekend dat men Xbox Game Pass wil uitbreiden naar pc. Met games als Forza Horizon 4 en Sea of Thieves hebben pc-spelers iets om naar uit te kijken in 2019. Bovendien maakte men eerder al de belofte dat alle nieuwe first-party-titels meteen verkrijgbaar zullen zijn op de releasedatum.

Exacte details over het lanceren van de abonnementendienst voor pc werden er niet gegeven. Vermoedelijk zal de Xbox Game Pass gecombineerd worden met de Microsoft Store om games te downloaden. Momenteel zijn er meer dan honderd games beschikbaar die men voor 10 euro per maand kan downloaden.

De aankondiging is een logische volgende stap. De sterke promotie van het Play Anywhere-programma heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Games die beschikbaar zijn via Xbox Game Pass en Play Anywhere zijn ook speelbaar op pc, maar helaas waren nog niet alle games uit de Game Pass beschikbaar voor pc. De aankondiging van het uitbreiden van de Game Pass naar pc zal daar verandering in brengen.