Xbox- en Discord-accounts binnenkort te koppelen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox- en Discord-accounts binnenkort te koppelen

Microsoft heeft aangekondigd dat het een samenwerking aangaat met de online chatdienst Discord. Binnenkort wordt het mogelijk om je Xbox Live-account aan je Discord-account te koppelen en zo makkelijk je vrienden te vinden.

In een blogpost op de website van Major Nelson legt Microsoft meer uit over de samenwerking tussen Discord en Microsoft. Met de koppeling tussen de twee platformen wordt het mogelijk om de diensten aan elkaar te koppelen, waardoor je vanuit je Xbox One makkelijk je Discord-vrienden kunt zien en ze toe kunt voegen. Vanuit Discord daarentegen kun je zien wanneer je vrienden op hun Xbox aan het gamen zijn en beslissen om bijvoorbeeld mee te doen.

Opvallend genoeg biedt de koppeling nog geen mogelijkheid om te audiochatten via je Xbox over de Discord-servers. Voor veel spelers is dat een van de voornaamste redenen om Discord te gebruiken: het makkelijk opzetten van audiokanalen tussen verschillende gamers.

Wanneer de koppeling officieel te gebruiken is, is nu nog niet bekend. Xbox Insider-leden kunnen binnenkort de optie al uitproberen, al is niet duidelijk vanaf wanneer.

Benieuwd naar Discord? Bij Pixel Vault hebben we een Discord community-kanaal waar je gratis lid van kunt worden om met onze lezers en crew te gamen, te kletsen over alles wat met geeks te maken heeft en kans te maken op toffe prijzen! Klik hier om lid te worden.