Xbox avatars krijgen dit najaar een make-over

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox avatars krijgen dit najaar een make-over

Op de Xbox 360 waren ze het toonbeeld van Microsoft’s online onderdelen: de avatars. Sindsdien is er echter weinig veranderd aan het avatar-systeem. Tijdens de E3 heeft Microsoft aangekondigd dat de avatars dit najaar een complete make-over gaan krijgen.

Het bekende avatar-systeem van Microsoft gaat dit najaar een complete make-over krijgen. Avatar 2.0 zal volledig draaien op de Unity-engine en zal daarmee meer aanpassingsmogelijkheden bieden. Zo zullen kledingstukken niet enkel meer voor een specifiek geslacht dienen en probeert Microsoft iedere gamer te omarmen. In een interview met Larry Hryb op YouTube zei Xbox interaction designer Kathryn Storm het volgende:

Onze nieuwe avatars zijn gebouwd met het idee ze voor iedereen geschikt te maken. We willen dat mensen het gevoel krijgen dat ze eindeloze opties hebben om de avatar te laten reflecteren wie ze echt zijn.

Daarbij zijn er opties om niet alleen de kleding aan te trekken die je wilt, maar ook andere zaken te reflecteren. Zo is het mogelijk om in een rolstoel te zitten, arm- en beenprotheses te hebben of bijvoorbeeld zwanger te zijn. Daarnaast krijgen spelers ook meer vrijheid in de kleuren van hun kleding, haar en accessoires. In plaats van dat gebruikers vast zitten aan een vast kleurenpalet, zal het met de nieuwe update mogelijk zijn om de kleuren zelf te kiezen door middel van een kleurenwiel.

Volgens Bryan Salter, lead product manager bij Xbox, zijn de nieuwe avatars vanaf de grond af opnieuw opgebouwd. Daarbij is goed gekeken naar andere digitale animaties van onder andere Pixar en Disney, zo bleek uit de beelden.

Wanneer we nadenken over wat we willen ontwerpen voor onze klanten, voor onze fans, dan moeten de avatars iets zijn waarmee je jouw digitale zelf echt wilt vertegenwoordigen. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, hoe je er online uit wilt zien: het nieuwe avatar-systeem is ontworpen om er zeker van te zijn dat jij je beste zelf online kan zijn.

De nieuwe avatars moeten later dit jaar met de najaarsupdate van Windows 10 en Xbox hun intrede maken. Ze zullen dan ook op Windows 10-platformen te gebruiken zijn, zoals in bijvoorbeeld de officiële Xbox-app.