Xbox 360-games onderweg naar de Xbox One Marketplace

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox 360-games onderweg naar de Xbox One Marketplace

Het is momenteel al mogelijk om Xbox 360-games te downloaden via xbox.com, maar het aanschaffen van deze games van de vorige generatie moet natuurlijk makkelijker kunnen. En dat gaat dan ook gebeuren. Na vele verzoeken te hebben ontvangen heeft Phil Spencer via zijn Twitter-account laten weten dat Microsoft momenteel bezig is hier een oplossing voor te zoeken.

Lang zullen ze bij Microsoft niet hoeven zoeken naar een passende manier om de wensen van de klant tegemoet te komen. Het toevoegen van de games op de Xbox One Marketplace is het meest voor de hand liggend om het aanschaffen van deze titels minder omslachtig te maken. Het wordt dan mogelijk om een Xbox 360-game direct op je Xbox One te kopen, mits deze backwards compatible is. Wanneer dit staat te gebeuren is nog niet bekendgemaakt door Phil Spencer.

De mogelijkheid om games van de Xbox 360 te spelen op de Xbox One kwam met de laatste grote systeemupdate. Naast de digitale versies via xbox.com is het ook mogelijk om de fysieke discs van de Xbox 360 te gebruiken. Echter kunnen niet alle games gespeeld worden. Momenteel zijn er iets meer dan 100 Xbox 360-games die ondersteund worden. Volgens Microsoft zullen er op regelmatige basis games worden toegevoegd.