X-Men: Dark Phoenix trailer gereleased

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
X-Men: Dark Phoenix trailer gereleased

Woensdagavond werd door Fox de trailer voor de nieuwe X-Men: Dark Phoenix gereleased. In de trailer is te zien hoe de X-Men tegen hun gelijke moeten strijden. Jean Grey, gespeeld door Game of Thrones-actrice Sophie Turner, is namelijk de schurk in deze X-Men-film.

X-Men: Dark Phoenix is de vierde film in de reboot van de X-Men-franchise. Zoals nu te zien is in de trailer lijkt deze film meer in lijn te liggen met het verhaal van Jean Grey in de stripboeken dan de eerdere films. De film is geschreven en geregisseerd door Simon Kinberg. Dark Phoenix bevat misschien wel het belangrijkste verhaal in de X-Men-reeks: het verhaal van Jean en haar relatie met de Phoenix, een krachtige kosmische entiteit.

In de trailer is te zien dat een jongere Jean Grey een heftig auto-ongeluk krijgt waarbij haar ouders overlijden. Dat trauma is onderdeel van een groter geheel wat betreft het verhaal van Jean, namelijk het feit dat Jean in staat is de mensen die dicht bij haar staan pijn te doen als ze haar krachten niet onder controle kan houden.

Naast Jean Grey zien we onder andere Jennifer Lawrence terugkeren als Mystique, Michael Fassbender is terug als Magneto en James McAvoy zal weer in de huid kruipen van Professor X. Zij zijn niet de enige bekenden die in de trailer te zien zijn. De jongere versies van Storm, Cyclops en Quicksilver zijn ook weer van de partij.

Dark Phoenix zal vanaf 14 februari 2019 in de bioscopen te zien zijn.