WRC 8 verschijnt in september

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
WRC 8 verschijnt in september

Via een onthullingstrailer kondigen Bigben Interactive en Kylotonn Racing het vervolg in de WRC-reeks aan. Deze heet logischerwijs WRC 8 en verschijnt ergens in september 2019. In de bijbehorende trailer lichten de uitgever en ontwikkelaar alvast een tipje van de sluier op. 

WRC 8 is de officiële game van het World Rally Championship 2019. In deze game geeft de maker de off-road elementen, de carrière-modus en het dynamische weersysteem van de vorige delen een poetsbeurt. Verder bevat deze game ook 50 teams en 100 parcours verdeeld over veertien landen. Daarnaast bevat deze titel wekelijkse multiplayer-uitdagingen en krijgen we een eSports-modus. Dit alles doen de makers met als doel om de “meest intense WRC-evaring ooit” te geven.

De nieuwe carrièremodus is ontworpen in samenwerking met echte WRC-coureurs. Hierdoor moet deze realistischer zijn. In deze modus kiezen spelers hun eigen rally-schema en bepalen ze wat ze tussen de races door doen. Dit doen ze door tijd te steken in het onderzoek naar de ontwikkeling van een betere auto. Verder kunnen ze ook hun hele achterban samenstellen en deze werven. Dit gaat van monteurs, technici, medisch personeel tot een communicatiemanager.

WRC 8 verschijnt ergens in september voor pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.