WoW weer terug naar 10 miljoen abonnees

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
WoW weer terug naar 10 miljoen abonnees

Warlords of Draenor heeft gedaan wat elke World of Warcraft expansion heeft gedaan, alleen beter. Dankzij de nieuwe expansion telt de wereld van Warcraft weer 10 miljoen abonnees. Dit is een toename van ruim 2,5 miljoen nieuwe abonnees vergeleken met de peiling van een paar maanden geleden.

Blizzard kon vanaf de eerste dag al van een succes spreken. Warlords of Draenor verkocht in de erste 24 uur 3,3 miljoen exemplaren. De succesvolle MMO van Activision-Blizzard raakte het afgelopen jaar flink in het slop en verloor veel abonnees. Ook dat werd in één klap goed gemaakt. Dankzij de release ging de teller van 7,4 miljoen maandelijkse abonnees naar 10 miljoen.

“We zijn opgewonden om te zien dat zoveel spelers de game (weer) zijn gaan spelen dankzij Warlords of Draenor en genieten van de nieuwe content. We hebben hard gewerkt en veel van onze passie in de nieuwe expansion gestopt. We waarderen alle feedback en ondersteuning die de trouwe fans van WoW door alle jaren hebben laten zien”.

De eerste paar dagen na de launch van de game was het weer kommer en kwel: servers vlogen eruit en de game was nauwelijks speelbaar. Je zou zeggen dat Blizzard dit onderhand onder de knie zou krijgen, maar het blijkt maar weer dat zelfs het beste paard wel eens struikelt. Om de spelers toch tegemoet te komen compenseerde Blizzard de getroffen spelers met vijf gratis speeldagen.