World of Warcraft Warbringer animated short met Jaina Proudmoore gereleased

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
World of Warcraft Warbringer animated short met Jaina Proudmoore gereleased

Vorige week kondigde Blizzard drie nieuwe animated shorts aan voor World of Warcraft, met Jaina, Sylvanas en Aszahara in de hoofdrol. De eerste in deze serie, Warbringers, is nu live, met Jaina Proudmoore in de hoofdrol. We volgen de mage in een zoektocht naar haar verleden.

In aanloop naar de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Battle for Azeroth brengt Blizzard drie nieuwe animated shorts uit. In de drie korte verhalen krijgen we meer te weten over drie Warbringers en in het eerste deel volgen we Jaina Proudmoore:

In het korte verhaal gaat Jaina op zoek naar het schip van haar vader en probeert ze haar verleden te verwerken. Haar vader, Daelin Proudmoore, was namelijk admiraal tijdens de Second War, waarin de Alliance tegen de Horde vocht. Jaina was tijdens deze oorlog van mening dat er niet gevochten moest worden met de orcs en de aan hun gelieerde rassen, maar dat er gepraat moest worden. Haar vader was echter onvermurwbaar en dat kostte hem zijn leven.

Inmiddels is Jaina ouder en zien we in de video dat ze haar vader inmiddels gelijk moet geven. Ze is zelf ook een aantal keer verraden door de Horde en keerde in Legion het magiërgenootschap Kirin Tor de rug toe, omdat het samen wilde werken met de Horde. Daarom verdween ze van het Toernooi, maar met Battle for Azeroth gaan we duidelijk meer van de machtige mage zien.