World of Tanks: Mercenaries viert de kaap van 17 miljoen

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
World of Tanks: Mercenaries viert de kaap van 17 miljoen

Wanneer een titel een bepaalde kaap bereikt, wordt deze vaak gevierd. Dat is bij World of Tanks: Mercenaries ook het geval. De console-variant van World of Tanks bereikte onlangs de kaap van 17 miljoen spelers. Om dit te vieren, krijgt de game vanaf morgen nieuwe content. 

Het eerste wat de makers morgen aan de titel toevoegen is de Artillery-camera. Dankzij deze toevoeging zal de camera dicht bij de grond kunnen gaan. Op deze manier zal het mogelijk zijn om de baan van het schot te volgen. Op deze manier hopen de makers ons dieper in het gevecht te trekken. Naast een nieuwe camerastandpunt voegt Wargaming ook levensbalken aan de titel toe. Hierdoor zijn we nu in staat om te zien hoeveel levenspunten onze bondgenoten en tegenstanders nog hebben. Bij die laatste weten we daarom precies hoeveel schoten onze vijanden nog nodig hebben voor ze doodgaan.

Naast features voegen de makers ook vijf nieuwe tanks toe aan World of Tanks: Mercenaries. Zo krijgen we de goed gepantserde, aggressief-bewapende, maar vooral zeer lichte tank, Thresher. Als tweede hebben we de Long Reach. Deze zware tank is het werk van zowel Britse, Duitse als Russische ingenieurs. Het derde oorlogstuig is de Sharpshooter. Zoals de naam doet vermoeden, heeft deze medium tank een goed gericht schot. Naast goed mikken is deze tank ook een combinatie van zowel Axis als Allied tanks. Dat zorgt ervoor dat spelers in staat zijn om zijn sneller te handelen.

De voorlaatste twee tanks horen bij de Tier X-voertuigen. Zo is de Chinese WZ-111 5a een zwaar bepantserde, snelle en gevaarlijke tank die vijanden in het stof doet bijten. Als laatste is de zwaar bepantserde Super Conqueror-tank aan de beurt. Door zijn dikke beschermingslaag ben je langs alle kanten beschermd en door zijn snelheid zijn tragere vijanden niet meer veilig.

Als allerlaatste zijn de Caen en Pearl River-multiplayer-map morgen ook beschikbaar. De Caen-map is geïnspireerd op een noord-westerlijk Frans dorpje dat bevrijd werd uit Duitse handen. Bij Pearl River daarentegen betreden we een vallei met ruw terrein. Op deze manier worden hinderlagen en flankerende manoeuvres wel heel makkelijk.