World of Darkness geannuleerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
World of Darkness geannuleerd

Sandbox-MMO World of Darkness is niet meer. Ontwikkelaar CCP heeft vandaag bevestigd dat de game is geannuleerd en er 56 man zijn ontslagen bij de studio die al ruim zeven jaar bezig was met dit project.

“De beslissing om World of Darkness te annuleren is de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen”, vertelt CEO Hilmar Petursson. “Ik heb het idee om een sandbox-game gebaseerd in het Vampire-universum altijd geweldig gevonden. Over de afgelopen jaren heb ik het team gepassioneerd zien werken om dat mogelijk te maken. Aan onze huidige- en ex-medewerkers en onze fans, het spijt me dat we niet de ervaring konden creëren die we voor ogen hadden. We droomden van een geweldige ervaring in het Vampire-universum, maar helaas waren onze inspanningen niet genoeg. We hopen het ooit goed te kunnen maken.”

World of Darkness moest een sandbox-MMO worden vergelijkbaar met DayZ en Rust. De twist zat hem in het feit dat je zou spelen als een mens of vampier, met alle consequenties van dien. De game was al geruime tijd in ontwikkeling en in 2013 meldde de producer van de game dat de release nog “jaren weg” was. CCP richt zich nu volledig op de ontwikkeling van games uit het Eve-universum en Dust 514.