Wordt System Shock 3 een VR-game?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wordt System Shock 3 een VR-game?

System Shock 3 werd vorige week op een ietwat klungelige manier aangekondigd, maar meer dan een naam wisten we niet. Een week later lijkt het erop dat System Shock 3 misschien een virtual reality-game zal worden.

Nu de game onofficieel is aangekondigd komen we steeds meer dingen te weten over System Shock 3, al blijft veel op dit moment natuurlijk gissen. In welke vorm we de game kunnen verwachten, blijft misschien het grootste mysterie, zeker nu op de website van de game een aantal aanpassingen zijn doorgevoerd. Niet alleen krijg je bij het bezoeken van de site een stem te horen die veel fans van de eerste games bekend in de oren zal klinken, maar er is nu ook een vragenlijst om in te vullen. Er zijn niet veel vragen en de meeste zijn de standaardvragen zoals de vraag of je de eerste games in de serie hebt gespeeld, hoe oud je bent en wat jouw geprefereerd platform is voor gaming. De laatste vraag is echter het meest interessant: er wordt gevraagd hoe groot jouw interesse is in virtual reality. Betekent dit dat we System Shock 3 voor virtual reality platformen kunnen verwachten? Uitgaand van de vorige twee delen zou het een perfecte mix zijn.

De twee System Shock-games zijn invloedrijker dan de meeste mensen misschien denken: het liet zien dat er ook een meeslepend en spannend verhaal mogelijk was in een first person-game zelfs voordat Half-Life dat deed. De spirituele opvolger, BioShock, zette deze trend voort. Night Dive Studios is bezig met een remake van de eerste System Shock en heeft de rechten kennelijk geleend aan Otherside Entertainment om een derde deel te maken.