Wolfenstein: The New Order meer dan 100.000 keer illegaal gedownload

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wolfenstein: The New Order meer dan 100.000 keer illegaal gedownload

In een rapport dat Torrentfreak uitgebracht heeft, werd bekend gemaakt dat first-person shooter Wolfenstein: The New Order meer dan 100.000 keer illegaal gedownload is. Wel waren de piraten behoorlijk gefrustreerd: de download zou zo’n 43 gigabyte aan data bevatten.

De grootte van het bestand was waarschijnlijk een bewuste keuze van ontwikkelaar Bethesda, die met deze actie illegale downloads tegen willen gaan. Verschillende reacties van downloaders werden aangehaald in het rapport van Torrentfreak. Zo werden er statements gedaan als “43GB? Holy f***” en “Ik moet iets van 10 games deïnstalleren voordat ik deze s*** kan spelen”. Andere gebruikers gaven aan in eerste instantie ook de game illegaal te willen downloaden, maar hier vanaf te zien door de grootte van het bestand. Tot op heden is Bethesda nog niet bereid geweest om te reageren op de kwestie.

Hoewel duizenden mensen de game illegaal gedownload hebben, vallen de verkoopcijfers van de game (die sinds afgelopen week in de schappen ligt) zeker niet tegen. Het was onder andere de best verkopende titel op Steam en is slechts net van de troon verstoten door de release van Watch Dogs. Momenteel staat Wolfenstein: The New Order op de vijfde positie in de bestseller-lijst van de online service.