Wolfenstein 3D komt opnieuw uit in virtual reality

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Wolfenstein 3D komt opnieuw uit in virtual reality

De grootvader van de moderne first-person shooter, Wolfenstein 3D, krijgt een virtual reality-versie. Dat maakte ontwikkelaar Further Beyond Studios bekend via een persbericht. Vanaf vandaag kunnen we aan de slag met Wolfenstein 3D VR. Deze is namelijk nu gratis verkrijgbaar voor HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality.

Dankzij deze heruitgave in VR proberen spelers opnieuw te ontsnappen uit Wolfenstein Castle. Een makkelijke opgave wordt dit echter niet. Het kasteel is namelijk nog steeds een doolhof vol met honden en Nazi-troepen die je maar al te graag vermoorden. Naast vijanden zijn de geheime doorgangen wel nog steeds een vaste waarde. Gebruikers die alle vijanden hebben gedood, kunnen rekenen op een leuke bonus na elke level.

Het is echter niet de eerste keer dat de game een VR-versie krijgt. Amper een jaar na de release van het origineel bracht Alternate Worlds Technology, Inc. (AWT) ook al een versie uit in VR. Deze kreeg de naam Wolfenstein VR. 25 jaar later is de technologie echter zo ver geëvolueerd dat het opnieuw mogelijk is om een versie in virtual reality te maken.