WK League of Legends krijgt stadion vol

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
WK League of Legends krijgt stadion vol

De populariteit van League of Legends blijft groeien. Vorig jaar trokken bijna vijftienduizend bezoekers naar het Staples Center in Los Angeles om het wereldkampioenschap te bekijken, maar de organisatoren verwachten dit jaar het drievoudige daarvan in Seoul.

Het Sangam Stadium in Seoul heeft plaats voor 60.000 bezoekers, maar na de implementatie van meerdere podia en pers-tribunes passen er nog 45.000 in. Executive Vice President van Riot Games, Dustin Beck, zegt dat ze verwachten alle kaarten te verkopen. “Momenteel zijn alle early tickets uitverkocht. We zijn druk bezig de capaciteit nog wat te verhogen, maar tot nu toe loopt alles goed”, aldus Beck.

Naast de bezoekers ter plaatse kijken er natuurlijk ook nog veel mensen online. Vorig jaar had het toernooi in totaal 32 miljoen kijkers, met een piek van 8,5 miljoen ten tijde van de finale. Beck verwacht dit aantal ruimschoots te gaan toppen dit jaar.

Het gaat goed met MOBA’s. Eerder dit jaar werd het Dota 2 International toernooi gehouden met een prijzenpot van ruim tien miljoen dollar. De winnaars gingen er toen vandoor met ruim vijf miljoen, een miljoen voor elk teamlid. League of Legends is nog altijd met afstand de best bekeken e-sport.