WipeOut kan ooit terugkeren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
WipeOut kan ooit terugkeren

Sinds het sluiten van de studio Sony Liverpool hebben we niks meer vernomen van Sony’s futuristische raceserie WipeOut. Maar volgens Shuhei Yoshida betekent dat niet dat de serie in de toekomst geen comeback kan maken.

Sinds de dagen van de PlayStation 1 in de jaren ’90 was WipeOut vaste prik bij Sony, met name wanneer er een nieuwe console uit was gekomen. Maar sinds het sluiten van Sony Liverpool in 2012 lijkt het erop dat Sony de serie de rug toe heeft gekeerd. Shuhei Yoshida van Sony geeft toe dat de serie momenteel in de vriezer is gestopt, maar dat het niet betekent dat we WipeOut nooit meer terug zullen zien.

Never say never. Er zijn veel series waar we niet meer aan werken ten gunste van nieuwe series en IP’s. Ik probeer het aantal games in een serie te balanceren, dus daarom staat WipeOut een tijdje aan de kant. Maar dat betekent niet dat we nooit meer iets van die serie zullen zien.

Sony Liverpool was de drijvende kracht achter de WipeOut-games, die de eerste game in de serie alweer in 1995 maakte. De studio werd in 2012 door Sony opgeheven, maar een aantal oud-medewerkers hebben een nieuwe studio opgericht en zijn met een spirituele opvolger bezig genaamd Formula Fusion.