Winnaars Nintendo t-shirt ontwerpwedstrijd bekendgemaakt

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Winnaars Nintendo t-shirt ontwerpwedstrijd bekendgemaakt

De winnaars van de designwedstrijd voor t-shirts met Nintendo licenties zijn bekendgemaakt. De unieke ontwerpen zien er fantastisch uit. Jammer genoeg zijn ze nog niet leverbaar in Nederland.

Eerder dit jaar was er in Japan een designwedstrijd opgezet door Uniqlo, een Japanse kledingwinkel. De wedstrijd was een collaboratie tussen Uniqlo en Nintendo, waarbij de deelnemers werden gevraagd om stijlvolle ontwerpen te maken. Het thema van deze ontwerpen: de games van Nintendo. Fans van over de hele wereld hebben hun creatieve ontwerpen ingezonden, waaronder inzendingen uit Mexico, Israël, China en de VS.

De winnaar is inmiddels bekendgemaakt. Dit had natuurlijk niets anders kunnen zijn dan een ontwerp met een 8-bit Mario. Een kleurig Splatoon-ontwerp kwam op de tweede plaats. Mexicaanse kandidaat David Ricardo Flores Gomez kreeg de derde plaats met een interessant Legend of Zelda ontwerp.

Buiten de top drie zijn er nog talloze andere ontwerpen op de webshop van Uniqlo te koop gezet. Het uitzoeken van een mooi t-shirt kan echter enige uitdaging geven, aangezien de website volledig in het Japans is. Vooralsnog is niet bekend of de shirts ooit buiten Japan leverbaar zullen zijn, maar we hopen natuurlijk van wel.