Winkelsimulator/actie-RPG Moonlighter volgende maand in de winkels

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Winkelsimulator/actie-RPG Moonlighter volgende maand in de winkels

Hoewel klanten bedienen en een winkel bevoorraden niet bijster interessant klinkt, is dat precies wat je in Moonlighter gaat doen. Overdag bedien je de klanten, ’s nachts moet je zorgen dat je vakken weer gevuld raken. Dat mag je dan vervolgens wel doen door zelf dungeons te verkennen en hordes monsters te verslaan. Plots is het leven van een winkelbediende een stuk spannender.

Vandaag maakte ontwikkelaar Digital Sun bekend dat Moonlighter 29 mei verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Opvallend bij de aankondiging is de afwezigheid van een Switch-versie, deze laat klaarblijkelijk nog langer op zich wachten. Overigens is de game op 29 mei alleen beschikbaar via de digitale winkels. De retail-versie volgt kort op de initiële release.

In Moonlighter ben je een winkelbediende die zijn waar moet zien te slijten aan voorbijtrekkende avonturiers die de lokale dungeons verkennen. Om aan je koopwaar te komen, moet je echter ook zelf op pad en verandert de winkelsimulator in een heuse actie-RPG zodra het donker wordt. We keken al even hoe dit in zijn werk gaat, onze preview lees je hier.