Windows 10-game bevat verwijzing naar ‘Andromeda OS’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Windows 10-game bevat verwijzing naar ‘Andromeda OS’

Een opvallende verwijzing in de gratis Windows 10-racegame Miami Street: de game bevat verwijzingen naar ‘Andromeda OS’. Het is onbekend waarvoor het besturingssysteem zal dienen: Microsoft heeft er nog niets over bekendgemaakt.

Het viel website Windows Central op dat de package van de game Miami Street verwijzingen bevat naar Andromeda OS. Waar het besturingssysteem voor dient is niet bekend, al gaan er al wel langer geruchten over. Het systeem zou volgens deze geruchten bedoeld zijn voor een nieuwe vouwbare tablet met belfunctie en stylus. Mogelijk zou het gaan om een tablet die Microsoft wel onder de Surface-naam wil uitbrengen, maar momenteel intern bekend staat als Andromeda.

Het is niet de eerste keer dat de naam Andromeda OS verschijnt. Afgelopen week ontdekte een gebruiker op Twitter al dat de software development kit voor Windows 10 verwijzingen bevat naar Andromeda OS en een Factory OS Andromeda Device. Het besturingssysteem zou zowel x86- als ARM-chipsets ondersteunen, maar de tablet zou op een ARM-soc draaien.

Mocht Microsoft meer bekend maken over Andromeda, dan lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.