Willow krijgt mogelijk vervolgserie op Disney+

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Willow krijgt mogelijk vervolgserie op Disney+

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de film Willow een eigen serie op Disney+. Destijds werd de film geregisseerd door Ron Howard en was de hoofdrol weggelegd voor Warwick Davis. Beide hebben eerder aan Star Wars-films gewerkt. 

De film Willow uit 1988 krijgt ruim 30 jaar later waarschijnlijk een vervolg op Disney+. Het verhaal speelt zich af in de fictieve wereld Nockmaar. Een boer moet een bijzondere baby redden van een kwaadaardige koningin. Zij wil namelijk met haar magische krachten de baby doden en de wereld overnemen.

Howard heeft meerdere keren gehint naar een vervolgfilm, maar dit werd nooit met feiten onderbouwd. Howard vertelde deze week aan MTV-podcast Happy Sad Confused dat Jon Kasdan (Scenarist van Solo: A Star Wars Story) in gesprek is met Disney over een tv-serie rondom de franchise.

Eerder vertelde Howard ook dat het verhaal zich zou focussen op Elora Danan. De prinses die werd geteisterd door Queen Baymorda. Hoofdpersonage Willow (Warwick Davis) komt naar alle waarschijnlijkheid ook terug.