Will Wright is bezig met een nieuwe game: Proxi

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Will Wright is bezig met een nieuwe game: Proxi

De geestelijke vader van De Sims en SimCity werkt al bijna tien jaar niet meer voor Maxis, maar heeft de gamesindustrie zeker niet achter zich gelaten. Hij heeft nog eigen kleinere projecten gehad en heeft zich ook een tijdje bemoeid met de MMO Second Life. Nu was het echter al een tijdje stil rondom Will Wright, maar nu blijkt dat hij wel degelijk met een nieuwe game bezig is: Proxi.

Will Wright deed de aankondiging van zijn game zelf via de website van de engine Unity, op een enigszins bijzondere manier. De aankondiging was namelijk niet voor de game zelf, maar voor een wedstrijd om een kunstenaar te vinden die de game wil vormgeven. Kunstenaars kunnen deelnemen aan de wedstrijd en degene met de beste inzending mag komen werken voor Wright en zijn game helpen vormgeven.

Wat voor een game Proxi precies moet worden, is nog wat onduidelijk. Het wordt in ieder geval een game gericht op de herinneringen van de speler en daarmee wordt een wereld in de game vormgegeven. Dat klinkt ambitieus en we moeten afwachten hoe Wright dit gaat vertalen naar zijn game. Het is verder nog niet bekend wanneer de game uitkomt. De wedstrijd loopt tot 14 mei 2018.

Will Wright bedacht eind jaren ’80 de bekende city builder SimCity. Later bedacht hij ook de eerste De Sims-game en creëerde hij Spore. Will Wright verliet de studio Maxis in 2009.