WildStar wordt Free-To-Play op 29 september

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
WildStar wordt Free-To-Play op 29 september

Carbine Studios, de ontwikkelaar van de MMO Wildstar, heeft vandaag de beta uitgerold van de game. Wanneer deze beta sluit, op 29 september, zal de game Free-To-Play worden.

WildStar is een sci-fi massively multiplayer online game (MMO) welke zich afspeelt op de fictieve planeet Nexus. De game is al speelbaar sinds juni 2014, maar biedt betaalde abonnementen, waarin spelers voor een maand kunnen betalen en spelen. Vandaag heeft Carbine Studios aangegeven dat ze de game graag Free-To-Play willen maken. De bijbehorende beta is vandaag de lucht in gegaan.

In deze beta kan de ontwikkelaar kijken hoe het systeem gaat werken en eventueel nog wat dingen toevoegen aan de update die zal plaatsvinden voor de gratis release op 29 september. Deze update, waar naar verwezen wordt als WildStar Reloaded door de ontwikkelaar zelf, zal een vrij grote uitbreiding zijn. Er zal een flinke hoeveelheid nieuwe content bij komen, maar ook verbeteringen aan de huidige gameplay.

De beta die vandaag van start gaat, is momenteel beschikbaar voor de spelers die eerder betaalden voor de game. Toch geeft de ontwikkelaar aan dat zij andere geïnteresseerden ook een kans willen geven. Dus als deze game je leuk lijkt en je hebt geen zin om te wachten tot 29 september,  kun je jezelf aanmelden op de WildStar Website.