Wildstar open bèta 8 mei online

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wildstar open bèta 8 mei online

De open bèta van de MMO Wildstar begint op 8 mei. In de bèta zal alle content tot aan level 30 beschikbaar zijn. Hierdoor zal een nieuwe gamemode en een nieuwe omgeving toegankelijk zijn voor bèta-testers van de game.

Op een speciale pagina op de site van Wildstar kunnen gamers een bètakey aanvragen. Wie al in het bezit is van een bètakey hoeven enkel de game te patchen om hem weer te kunnen spelen. Carbine Studios laat weten dat bèta-testers nu onder andere toegang krijgen tot de Farside, de maan van Nexus, de planeet waar een groot deel van Wildstar zich afspeelt. De op tower defense lijkende gamemode Galeras Adventure zal ook beschikbaar zijn.

Wildstar is de eerste game van het in 2005 opgerichte Carbine Studios. De studio werd gestart door voormalig medewerkers van Blizzard Entertainment. In de MMO staan twee facties tegen over elkaar, de Exiles en de Dominion. De strijd vindt plaats op de thuisbasis van de Exiles, de planeet Nexus. Spelers kunnen in Wildstar kiezen uit verschillende rassen en vier ‘paths’; Explorer, Soldier, Scientist en Settler. De MMO zou oorspronkelijk al in 2013 uit moeten zijn gekomen, maar staat nu gepland voor 3 juni dit jaar.