Wij zijn Pixel Vault

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Wij zijn Pixel Vault

Onze vaste lezers hebben waarschijnlijk al gezien dat er een nieuwe naam en een nieuw logo bovenaan de site staan. Vanaf vandaag zijn wij namelijk geen GameCensor meer, maar maken we een frisse start. Welkom bij Pixel Vault!


De gamesindustrie is in de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid. De redactie groeide daarin mee en inmiddels hebben we een journalistiek platform gericht op elke serieuze gamer. Daar gaan we het natuurlijk niet bij laten; we willen onze horizon verbreden. Net als wij zijn de meeste gamers namelijk niet alleen maar gamers, maar échte geeks.

Level-up

Geen zorgen: je vindt nog steeds het belangrijkste game nieuws op onze site, we blijven games reviewen en in augustus staan we ook weer vooraan om verslag te doen vanaf gamescom. Alle artikelen die we nu schrijven, de weekupdate en onze streams komen, ook onder de nieuwe naam Pixel Vault, gewoon elke week weer online.

Alleen gaan we vanaf nu verder kijken dan dat. We gaan beginnen met hier en daar een keer een film reviewen en gaan we wat meer naar hardware kijken. Als dat lekker gaat, gaan we zo nu en dan ook een comic meepakken en wie weet zetten we binnenkort ook nog een pc in elkaar. Zolang het pixels bevat en bijzonder genoeg is om in de vault te bewaren, is er ruimte voor op Pixel Vault.

Alles geek

Alles is natuurlijk wel heel erg veel, maar van drie zaken kunnen we toch wel zeggen dat ze sowieso thuishoren in de Pixel Vault. Natuurlijk blijven games het hoofdonderwerp, maar daar gaan we gear en culture aan toevoegen.

Bij gear moet je denken aan de console waarop je speelt en aan de muismat onder je gamingmuis. Zolang er games op draaien, er mooi geluid uitkomt of als er gewoon heel veel LED-lichtjes in zitten, hoort het thuis op Pixel Vault.

Naast gaming en gear blijft er dan nog een hele berg culture over. Elk jaar trekt Comic Con weer meer mensen en steeds meer gamers hebben ook wel eens een character sheet voor Dungeons & Dragons ingevuld. Ook heeft het Concertgebouw steeds vaker optredens met Zelda of Star Wars in de titel en vindt er een steeds grotere kruisbestuiving plaats tussen games aan de ene kant en films, series en boeken aan de andere kant. Pixel Vault wordt de plek waar games, gear en culture samenkomen.

Wij zijn Pixel Vault

Doe mee!

Dit willen we natuurlijk niet alleen doen, dus daarin gaan we samen optrekken met onze lezers. Jullie comments, duimpjes en mails zijn voor ons onmisbaar. Laat daarom lekker van je horen en join onze Discord community. Hier kun je meepraten over alles wat met het geekleven te maken heeft en wordt er regelmatig samen een potje gegamed!

Daarnaast willen dit bijzondere moment graag met jullie vieren! Daarvoor hebben we een hele toffe prijsvraag bedacht met een enorme berg aan prijzen. Deze check je hier!