Wii U krijgt GameCube controller-adapter

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Wii U krijgt GameCube controller-adapter

De Wii U zal een speciale adapter krijgen waarbij spelers de originele GameCube-controllers op hun console aan kunnen sluiten. Dit laat Nintendo vandaag weten via Twitter. De adapter zal nog voor de release van de nieuwe Super Smash Bros.-game in de winkels liggen.

De adapter, die via USB zal worden aangesloten op de console, biedt plaats voor vier GameCube controllers. Dit omdat de Wii U, in tegenstelling tot zijn voorganger, geen aansluitingen heeft voor de controllers. Een precieze datum of prijs wil de uitgever nog niet bekend maken. Nintendo liet wel weten dat het accessoire nog voor de release van de nieuwe Super Smash Bros.-game deze winter in de winkels ligt. De controllers zullen sowieso met de nieuwe game werken, maar of dit voor elke game zal gelden is nog maar de vraag.

Nintendo moet momenteel alles op alles zetten om de dalende koers bij te sturen. Vooral de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U zorgen ervoor dat Nintendo dit jaar opnieuw verlies boekte. De Japanse gigant probeert dit op te vangen door zich te richten op nieuwe markten, met bijvoorbeeld een nieuwe console gericht op opkomende markten. Of dit de console en zijn maker kan redden is echter nog maar de vraag.