Wii U best verkopende console in Japan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wii U best verkopende console in Japan

Het lijkt haast ondenkbaar, maar er is een land in de wereld waar de Wii U te kaart staat als best verkopende console. Voor de derde week op rij doet Nintendo’s probleemkind het beter dan de PS4, met deze week zelfs bijna drie keer het aantal van Sony’s nieuwste console. Overigens kunnen beide consoles niet tippen aan de handhelds.

In Japan doen handhelds het al jaren beter dan consoles en het ziet er naar uit dat hier niet snel verandering in komt. Sony kende een vliegende start in Japan met de PS4, maar de verkoopaantallen werden week na week minder tot het punt waar het deze week zelfs de PS3 voor zich moet duiden. Van de PS4 werden 5.400 stuks verkocht tegen 6.400 PS3’s. De Wii U doet het al een aantal weken beter, met deze week bijna 15.000 verkochte units. De Vita en met name de 3DS doen het goed: 17.000 en 33.000 verkochte handhelds respectievelijk.

Console-gaming lijkt op z’n retour in Japan. Ter illustratie: het laatste deel van Dragon Quest, een serie die naam en faam maakte op de console, verscheen exclusief voor de DS. Ook gaan Japanners regelmatig in de rij voor een nieuwe Pokémon of recentelijk voor Yo-Kai Watch 2, beide alleen beschikbaar voor de 3DS. Mogelijk dat Microsoft deze generatie een vuist kan maken in Japan; de Xbox One verschijnt daar op 5 september aanstaande.