Wii Shop Channel gaat volgende week offline

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Wii Shop Channel gaat volgende week offline

Nintendo maakte vandaag bekend dat het de Wii Shop vanaf volgende week offline haalt. Omdat het gaat om een digitale distributiedienst van games, heeft dit een zekere impact op huidige eigenaars van Wii-games. Het is namelijk na de sluiting van de Wii Shop onder andere niet meer mogelijk om aangekochte games te downloaden.

Nintendo is de eerste grote speler in de gamesector die besluit een online winkel compleet te sluiten. Concreet betekent dit dat de servers offline gaan en men aangekochte games niet langer kan downloaden. De enige manier om je games te behouden is door ze te installeren op de console of te plaatsen op een SD-kaart. Dat betekent ook dat men eventuele patches niet langer kan downloaden en de bugs eeuwig in de game zullen blijven zitten.

Transfers van de Wii naar de Wii U zijn ook niet langer mogelijk, tenzij het benodigde kanaal geïnstalleerd is. Ook WiiWare-games en Virtual Console-titels kunnen niet meer gedownload worden. Vorig jaar liet Nintendo weten dat het niet langer mogelijk was om punten toe te voegen aan je account. Je kon enkel nog de punten die op dat moment op je account aanwezig waren spenderen. Ook die punten gaan volledig verloren zodra de servers offline gaan.

De online store zal vanaf 30 januari niet langer bereikbaar zijn.