Wie overleven allemaal een veldslag? – De grootste digitale krijgers

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Wie overleven allemaal een veldslag? – De grootste digitale krijgers

In onze Game van de Maand For Honor staan stoere krijgers centraal. De bebaarde vikingen, heldhaftige ridders en mysterieuze samoerai staan tegenover elkaar om flink kont te gaan schoppen. Nu is For Honor niet de enige game waarin krijgers zonder angst een hoofdrol spelen. We zetten daarom even een paar badasses op een rijtje.

Wie overleven allemaal een veldslag? - De grootste digitale krijgers

Een van de bekendste krijgers van het moment is natuurlijk Geralt. Deze witcher is eigenlijk niet meer dan een huurling die voor een goed bedrag jou van je monsterplaag af wilt helpen. Maar om hem nou een ongediertebestrijdingsdienst te noemen, daar doe je hem toch tekort mee. Gewapend met magie en twee zwaarden, een voor monsters en de andere voor menselijk gespuis, heeft de White Wolf bijvoorbeeld ook koningen gered, complottheorieën onthuld en een duister leger verslagen. Dat is toch wel een cv waar je als krijger trots op kan zijn. En het zijn toch indrukwekkende verhalen om te vertellen tegen de vrouwtjes. Ook niet onbelangrijk voor deze casanova.

Wie overleven allemaal een veldslag? - De grootste digitale krijgers

Dit personage is er een van goddelijke proporties. Oké, toegegeven, Kratos is eigenlijk een halfgod, maar deze Spartaanse krijger heeft een indrukwekkende lijst aan slachtoffers. Na het verraad van Ares in het eerste deel waardoor hij zijn eigen gezin heeft vermoord, is er iets geknapt en heeft hij eigenhandig zo’n beetje alle goden uit de Griekse mythologie omgelegd. Hades, Poseidon en zelfs zijn vader Zeus moesten er allemaal aan geloven. Met zijn Blades of Chaos deed hij precies wat de naam van zijn wapen al doet vermoeden. Binnenkort maakt hij weer zijn entree op het digitale strijdveld en dat doet hij dan met een magistrale baard. Hij was al een badass, maar met gezichtsbeharing stijg je toch behoorlijk in aanzien.

Wie overleven allemaal een veldslag? - De grootste digitale krijgers

Misschien het lelijke eendje uit deze lijst, maar deze metalhead kan toch ook een aardig potje knokken hoor, en dan te bedenken dat hij een simpele roadie was voordat hij door een bizar ongeluk in het Metalen Tijdperk terecht kwam. Gewapend met de bijl “The Seperator” en zijn extreem elektrische gitaar trekt hij ten strijde om alle vijanden van de metal-oppergod Ormagöden te verslaan. Als leider van een groep onbevreesde langharige headbangers lukt het hem dan ook om het land te bevrijden van de tirannie van Doviculus, de leider van een leger emo’s. Riggs kan toch een aardig potje vechten als roadie als je het mij vraagt en zijn onthoofdingskills zijn ook van hoog niveau. DECAPITATIOOON!

Wie overleven allemaal een veldslag? - De grootste digitale krijgers

De game waarin deze legendarische krijger een hoofdrol speelt, is ondertussen al twintig jaar oud, maar dat neemt niets weg van de populariteit van deze badass. Het feit dat Cloud een zwaard bij zich heeft die langer is dan zijn lichaamslengte en waarschijnlijk dus ook een halve ton weegt, zegt al genoeg over deze krachtpatser. Eerst was hij een eervolle soldaat in de militaire groep SOLDIER, maar vervolgens koos hij eieren voor zijn geld en werd hij net als Geralt een huurling om even flink bij te beunen. Wat eerst een klusje leek om een milieuvervuilend bedrijf op te rollen, loopt volledig uit de hand en uiteindelijk moeten hij en zijn vrienden de wereld redden van de ondergang door datzelfde bedrijf. Overigens maar goed dat Cloud zo’n groot zwaard bij zich heeft, want de grote badguy Sephiroth had zelf ook geen klein zakmesje bij zich.

Wie overleven allemaal een veldslag? - De grootste digitale krijgers

Sommigen mensen worden geboren als krijger en bij meneer Mitsurugi is dit geen uitzondering. Na een jarenlange oorlog en het overlijden van zijn ouders ging de 14-jarige Heishiro op intensieve training bij een legendarische grootmeester om samoerai te worden. Hij werd berucht en in heel Japan beginnen mensen al te beven als je het hebt over Mitsurugi. De spierbundel maaide vijanden neer met zijn katana alsof hij in de voortuin zijn grasmat aan het bijwerken was. Als Mitsurugi niet de beste krijger is van het land, dan máákt hij zichzelf wel de beste krijger van het land. Zijn drang om top dog te zijn is enorm en iedereen die ook maar beweert betere skills te hebben dan Heishiro, moet vrezen voor zijn leven.

Wie overleven allemaal een veldslag? - De grootste digitale krijgers

Over geboren vechters gesproken. Link is in de meeste The Legend of Zelda-games nog een tiener, maar heeft al meer avonturen meegemaakt dan alle bovenstaande (volwassen) personen. Terwijl de rest gekleed is voor de strijd, gaat Link gewoon in zijn groene pyjama op avontuur. Maar ja, wie heeft nou een dik pantser nodig als je het legendarische Master Sword tot je beschikking hebt. In tientallen games heeft hij al geschitterd door af te rekenen met monsters, trollen, magiërs en ander gespuis die zijn thuisland Hyrule bedreigen. En volgende maand gaat hij opnieuw kontschoppen in de naam van Hyrule.