Westerse releasedatum voor Dragon Quest XI bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Westerse releasedatum voor Dragon Quest XI bekendgemaakt

Goed nieuws voor Dragon Quest-fans. Vandaag is via Twitter de officiële westerse releasedatum bekendgemaakt van deel 11. Square Enix heeft de game eerder al uitgebracht in Japan. 

Dragon Quest werd in Japan uitgebracht voor 3DS en PlayStation 4 in 2017. Westerse fans moesten nog even wachten op de game. Square Enix maakte bekend dat de game in het Westen niet voor de 3DS maar voor pc en PlayStation 4 wordt uitgebracht. Volgens de ontwikkelaar is dit een tactische beslissing om Dragon Quest populairder te maken in de westerse landen.

Buiten dat de game op een ander platform wordt aangeboden, gaat de game ook andere mogelijkheden bevatten die niet in de Japanse versie te vinden waren. Zo is er een Draconian Quest-modus waardoor de game een stuk moeilijk wordt en zitten er Engelse voice-overs in. Ook is er een first-person cameramodus en is de UI aangepast.

Wanneer de game op de Nintendo Switch uitkomt, is nog niet bekend. Square Enix geeft aan dat vanuit technisch oogpunt we de game pas ergens in 2019 kunnen verwachten. De pc en PlayStation 4-versie van de game zijn vanaf 4 september verkrijgbaar.