Werkt Nintendo aan HD-versie van Twilight Princess?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Werkt Nintendo aan HD-versie van Twilight Princess?

De kans lijkt groot dat na The Legend of Zelda: The Wind Waker, ook Twilight Princess een HD-versie zal krijgen voor de Wii U. Een fan kwam op de Wii U eShop een icoontje tegen met daarop The Legend of Zelda: Twilight Princess HD.

Het moet voorlopig behandeld worden als een gerucht, maar aangezien Nintendo de laatste jaren een aantal Zelda-titels van een nieuw likje verf heeft voorzien, lijkt het niet vergezocht dat ook Twilight Princess een re-release kan krijgen. Volgens een fan is dat deel namelijk de Zelda-game die nu aan de beurt is. Volgens een fan die op de eShop van de Wii U rond aan het neuzen was, stond er een icoontje voor Twilight Princess HD.

Een andere bron zegt in de eShop servers de tekst “THE LEGEND OF ZELDA Twilight Princess HD” te hebben gevonden. De lijst met alle bestanden is hier te vinden, maar waarschuwt dat het niet accuraat kan zijn.

The Legend of Zelda: Twilight Princess was oorspronkelijk gepland voor de GameCube, maar werd meerdere malen uitgesteld. De laatste keer dat de game werd uitgesteld was zodat Nintendo de game op zowel de GameCube als de destijds nieuwe Wii uit kon brengen. De andere Zelda-game voor de GameCube, The Wind Waker, heeft al een HD-versie gekregen voor de Wii U en werd positief ontvangen.