Werkt Bethesda aan eigen gameswinkel?

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Werkt Bethesda aan eigen gameswinkel?

Het lijkt er op dat Bethesda druk bezig is met het opzetten van een eigen digitale distributieplatform, vergelijkbaar met onder andere Steam, Origin en uPlay. Momenteel kunnen gamers een launcher downloaden en online een uitgebreide collectie games bekijken. Het is echter nog niet mogelijk om games direct te kopen.

Via Bethesda.net kunnen speler nu de launcher downloaden, waarin spelers games en mods kunnen bekijken in verschillende tabjes. Daarnaast is er de mogelijkheid om codes in te wisselen, al wordt je daarmee nog doorgestuurd naar de website van de uitgever. Dit alles wekt het vermoeden dat Bethesda games als DOOM en Fallout 4 onder wil brengen bij een eigen platform in plaats van een extern platform zoals Steam.

De launcher is overigens niet de eerste stap richting een eigen distributieplatform. Met de recente verschijning van de Creation Kit voor Fallout 4 heeft de uitgever gekozen om dergelijke mods niet op Steam te hosten. In plaats daarvan kunnen spelers mods direct via de website van de uitgever downloaden.

Het is nog even afwachten of de website enkel een platform wordt voor mods en informatie over de bijbehorende games. Mocht de uitgever meer informatie geven, of zelfs games gaan verkopen, dan lees je daar natuurlijk meer over op Pixel Vault.