Werknemer Ubisoft hint naar nieuwe Prince of Persia game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Werknemer Ubisoft hint naar nieuwe Prince of Persia game

Een werknemer van Ubisoft plaatste onlangs een afbeelding op Twitter waarin hij hintte naar een nieuwe titel in de klassieke Prince of Persia serie. Slechts dagen eerder kwam de franchise al in het nieuws door de mededeling dat er wellicht een nieuwe 2D-titel in de serie zou komen.

Drew James, een ingenieur bij Ubisoft Reflections, zette een tweet online waarin verschillende versies van de Perzische prins naast elkaar te zien waren. Een vlak aan de zijkant toonde echter enkel een vraagteken. Daarnaast was de tekst “Wat zal het volgende zijn voor Prince of Persia” te lezen bij het bericht. Sindsdien is het Twitter account echter verwijderd en is er tot op heden nog geen officieel statement naar buiten gebracht door Ubisoft over het voorval.

De situatie doet zich slechts enkele dagen voor nadat een Franse website verklaarde dat Ubisoft bezig zou zijn met het ontwikkelen van een 2D titel in de serie, die gebouwd zou worden op het Rayman Legends-framework. Het laatste officiële bericht vanuit het bedrijf m.b.t. Prince of Persia dateert echter terug van juni 2013 toen marketing topman Tony Key zei dat de serie een “hele sterke bloedlijn had”.