Wereldkampioenschap Hearthstone vindt plaats in Amsterdam

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Wereldkampioenschap Hearthstone vindt plaats in Amsterdam

Het nieuwe Hearthstone e-sports-seizoen is al in volle gang en op alle continenten wordt gestreden om een plek in het wereldkampioenschap dat in januari besloten gaat worden. Voor ons komt deze finale wel erg dichtbij, want deze wordt gespeeld in Amsterdam.

Op 18 en 21 januari wordt er door de beste Hearthstone-spelers ter wereld gestreden om het kampioenschap en wel in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Zestien spelers van over de hele wereld gaan op het Damrak strijden om de wereldtitel en een hele stevige prijzenpot van $1 miljoen.

De winnaar krijgt daar $250.000 van, de rest wordt verdeeld over de andere vijftien spelers. Daarvoor moeten de spelers tegen elkaar strijden in best-of-seven matches. Iedereen mag daarvoor vijf decks meenemen. Spelers kunnen zich nog kwalificeren, maar acht spelers hebben zich reeds gekwalificeerd via het winter- en voorjaarskampioenschap. De andere acht zijn zich nog aan het kwalificeren via het zomerkampioenschap dat nog loopt.

Uiteraard kun je binnenkort kaarten kopen voor dit grote e-sportsevenement. Iedereen die de wedstrijd bezoekt, krijgt een unieke card back om te gebruiken in Hearthstone.

Wereldkampioenschap Hearthstone vindt plaats in Amsterdam