Wellicht geen vervolg op Smash Bros. Wii U/3DS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wellicht geen vervolg op Smash Bros. Wii U/3DS

In een interview heeft Masahiro Sakurai, de director voor de Smash Bros.-games, aangegeven dat de ontwikkeling van DLC voor Super Smash Bros. for Wii U/3DS binnenkort wordt gestaakt. Volgens hem zijn er momenteel ook geen plannen om een vervolg te maken.

Wat begon als een experiment en een game wat exclusief was voor de Japanse markt bleek voor Nintendo een goudmijntje te zijn. In de Super Smash Bros.-games nemen de welbekende Nintendo-personages het tegen elkaar op en de games worden wereldwijd geliefd en geroemd. De meest recente versies, Super Smash Bros. For Wii U/3DS kunnen wel eens de laatste versies zijn, als we director Masahiro Sakurai moeten geloven. In een interview over het 25-jarig bestaan van de Fire Emblem-serie werd hem gevraagd wat ervoor nodig is voor een personage om in Super Smash te belanden.

“Wat bepaald of een personage in Smash komt hangt van veel dingen af. Hoe graag de fans het personage graag in de game willen zien en of het personage iets nieuws te bieden heeft onder andere. Ik weet niet of er in de toekomst veel Fire Emblem-games uit zullen komen, maar we hanteren geen regel dat we de hoofdrolspeler van de nieuwe Fire Emblem in Smash moeten stoppen. Sterker nog, we weten niet eens zeker of er nog wel een nieuwe Smash-game komt.”

Sakurai heeft al eens eerder gezegd dat de toekomst van de Smash Bros.-serie onduidelijk is. Hij heeft een jaar geleden verteld dat hij zowel Melee als Brawl heeft ontworpen als de laatste game in de serie, omdat hij niet zeker wist of er wel een vervolg zou komen.

Het stoppen van de Smash Bros.-serie lijkt in de ogen van veel fans een dwaze actie. Alleen al de Wii U-versie van de game verkocht meer dan 4 miljoen exemplaren. Tel daarbij de verkoop van de 3DS-versie op en je komt uit op meer dan 11 miljoen. Op 15 december organiseert Nintendo weer een Nintendo Direct die weer volledig in het teken zal staan van Smash Bros. Dit zal echter de laatste keer zijn dat dit het geval is.