Wellicht een nieuwe Darksiders in de maak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wellicht een nieuwe Darksiders in de maak

Volgens Joe Madureira, creative director van de eerdere Darksiders-delen, kunnen we een nieuw deel in de Darksiders-franchise verwachten. Madureira meldt op Facebook dat de nieuwe eigenaar van het IP, Nordic Games, de franchise niet zomaar zal laten liggen.

“Darksiders is niet dood”, zegt Madureira op Facebook. “De nieuwe eigenaar is erg begaan met de continuïteit van de serie”. Op de vraag of hij zelf ook aan een nieuw deel meewerkt liet hij in het midden. “Of ik zelf meewerk aan een nieuw deel? Daar kan ik momenteel niks over zeggen. Hopelijk doen we binnenkort een aankondiging en dan praten we verder.”

Nordic Games nam vorig jaar een groot aantal series van het failliet verklaarde THQ over, waaronder Darksiders, MX vs ATV, Red Faction en Supreme Commander. Volgens de CEO van Nordic Games, Lars Wingefors, is de Zweedse studio momenteel aan het onderzoeken van welke franchises ze een nieuw deel op de markt gaan brengen. “We willen niet dezelfde fout maken als THQ door games op de markt te brengen waar geen winst uit valt te behalen. Toch zien we veel potentie in deze franchises.”