Welke Marvel-films zijn nog in aantocht?

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Welke Marvel-films zijn nog in aantocht?

De Marvel Cinematic Universe (MCU) heeft bekende superhelden uit de Marvel-comics een hele dikke plaats gegeven op het witte doek. In 2008 trapte de studio af met Iron Man en menige geek heeft sindsdien met regelmaat de bioscoop bezocht. Het einde is nog lang niet in zicht, want er zitten nog heel wat films in de pijplijn.

De Marvel-films zijn opgedeeld in meerdere fases. De eerste fase begon met Tony Stark en zijn alter-ego Iron Man en eindigde met de eerste Avengers. Daarna begon de tweede fase die tussen de release van Ant-Man en Captain America: Civil War overging in fase 3. Er komen nog twee films aan die in deze fase vallen en dan gaan we over op fase 4. Dit is vooralsnog de laatste bekende fase, maar deze zit in ieder geval bomvol met bekende en nieuwe personages. We hebben de films die nog uit moeten komen voor je op een rij gezet.

 

Marvel-films met een releasedatum


Captain Marvel – 8 maart 2019

Captain Marvel speelt zich af in 1995 en volgt Carol Danvers (Brie Larson), een voormalig U.S. Air Force-piloot. Tijdens een explosie smelt haar DNA samen met dat van een buitenaards ras en dit zorgt ervoor dat ze ineens een van de sterkste helden van het universum is. Ze moet haar nieuwe krachten meteen gebruiken gezien de aarde bedreigd wordt door een oorlog tussen twee buitenaardse rassen.

Avengers: Endgame – 26 april 2019

Avengers: Endgame is het vierde deel van de Avengers-serie en een directe sequel op Avengers: Infinity War. Thanos heeft de helft van de mensheid weggevaagd met behulp van de Infinity Gauntlet. Het verdriet van verlies is flink te voelen, ook voor de overgebleven helden. Het is aan hen om een manier te vinden waarmee de rest teruggehaald kan worden, zodat iedereen zich klaar kan maken voor een gevecht tegen Thanos.

Avengers Endgame 
 Pixel Vault

Dark Phoenix – 7 juni 2019

Ook de X-Men zijn druk met het doen van goede daden en tijdens een reddingsmissie in het heelal ontsnapt Jean Grey ternauwernood aan de dood nadat een mysterieuze kosmische kracht haar raakt. Eenmaal thuis wordt duidelijk dat ze behoorlijk wat sterker is geworden, maar ook zeer instabiel. De X-Men moeten haar beschermen tegen de aliens die haar nieuwe krachten willen gebruiken om over het universum te heersen.

Spider-Man: Far From Home – 5 juli 2019

Opnieuw een hoofdrol voor Tom Holland in de rol van Spider-Man. Ditmaal gaat de jonge Peter Parker op vakantie met een aantal vrienden. Chillen zit er echter niet in voor hem, gezien de groep bedreigd wordt door de slechte Mysterio.

The New Mutants – 2 augustus 2019

Director Josh Boone brengt het horrorgenre naar de X-Men-franchise met The New Mutants. Vijf jonge mutanten zitten opgesloten in een geheime inrichting. Ieder heeft zo zijn eigen verleden en gemaakte fouten, maar ze besluiten hun krachten te bundelen om zo henzelf te redden.

The New Mutants 
 Pixel Vault

Gambit – 13 maart 2020

In 2014 hoorden we voor het eerst dat Gambit verfilmd ging worden. De hoofdrol is voor Channing Tatum, die erg veel zin heeft in het maken van de film. Gambit werd echter meermaals uitgesteld en fans vroegen zich af of de titel ooit de bioscoop zou halen. Na jaren wachten lijkt het erop dat de opnames nog deze maand moeten beginnen. Misschien haalt Gambit deze keer dan toch echt de geplande releasedatum.

Morbius, The Living Vampire – 31 juli 2020

Morbius, The Living Vampire biedt een hoofdrol aan de bloedzuigende antagonist Michael Morbius (Jared Leto). Morbius is een biochemist en bekend van de Spider-Man-franchise. Wanneer hij getroffen wordt door een zeldzame bloedziekte, doet hij een poging om zichzelf te genezen. Tijdens deze poging infecteert hij zichzelf met vampirisme. Het is nog niet bekend hoe dit zich vertaalt naar het witte doek. De opnames moeten deze maand van start gaan.

 

Marvel-films zonder releasedatum


Black Panther 2

De eerste Black Panther-film deed het zeer goed onder het publiek en T’Challa (Chadwick Boseman) keert dan ook terug voor een vervolg. Hoewel de sequel er zeker gaat komen, weten we nog niet wat deze ons gaat bieden. Het plot van de film is nog niet onthuld.

Guardians of the Galaxy Vol 3.

Het schrijven van het verhaal voor het derde deel van de Guardians of the Galaxy-serie was in volle gang en opnames waren gepland voor begin 2019. In juli 2018 veranderden de plannen voor de film doordat director James Gunn ontslagen werd wegens de nare inhoud van tweets die hij in het verleden plaatste. Sindsdien zijn er veel vragen over Guardians of the Galaxy Vol 3. De film staat nog steeds op de planning, het is alleen de vraag voor wanneer.

Guardians of the Galaxy 
 Pixel Vault

Black Widow

Scarlett Johansson zette een sterke superheldin neer in de rol van Natasha Romanoff, ook wel bekend als Black Widow. Een eigen film kon dan eigenlijk ook niet uitblijven en het lijkt erop dat de opnames eind februari, begin maart gaan beginnen. De details over de inhoud zijn nog schaars, maar het gerucht gaat dat de gebeurtenissen in de film zich afspelen vĆ³Ć³r de eerste Avengers-film. Een releasedatum is nog onbekend, maar de verwachting ligt op mei 2020.

Doctor Strange 2

Hoewel Marvel nog niks officieel bevestigd heeft omtrent Doctor Strange 2 werd in december 2018 duidelijk dat Scott Derrickson is aangenomen om het vervolg te regisseren. Een sequel zit dus vrij zeker in de pijplijn, maar verdere informatie ontbreekt momenteel nog.

Shang-Chi

Shang-Chi kreeg zijn stripboekdebuut in 1973 en is de eerste Aziatische superheld die onder de naam van Marvel op het witte doek verschijnt. Dave Callaham schrijft het script van de film over de Master of Kung Fu. Shang-Chi heeft geen superkrachten, maar zijn skills op het gebied van martial arts zijn ongeƫvenaard. Hoe dit zich uiteindelijk in de film vertaalt, is voor nu nog even de vraag.

The Eternals

Het verhaal van The Eternals is minder bekend en betreft een ras onsterfelijke superhelden, gecreƫerd door een god-achtig ras bekend als de Celestials. De Eternals hebben zich verspreid over het universum en dus ook op aarde. De Celestials bezoeken hun nazaat eens in de duizend jaar en bepalen dan of dat ras waardig genoeg is om te blijven leven. Met dit komende bezoek in hun achterhoofd moeten de Eternals daarnaast ook de strijd aangaan tegen de vijandelijke Deviants. Er staat dus behoorlijk wat op het spel.

Venom 2

Sony gaf begin dit jaar toestemming voor een sequel op Venom. De film bracht enorm wat succes, dus een complete verrassing is dit niet. Desalniettemin is het goed nieuws dat we Tom Hardy opnieuw kunnen verwelkomen in de rol van Eddie Brock. Wat hem echter bezighoudt, of beter wie er tegenover hem staat in de sequel, is voor nu nog een groot vraagteken.

Venom 
 Pixel Vault

Into the Spider-Verse 2

Into the Spider-Verse verscheen in december 2018 en wist de filmliefhebbers flink te bekoren. De animatiefilm biedt een hoofdrol aan de tiener Miles Morales, die ook een bijtgrage spin tegenkomt en krachten ontwikkelt. Met behulp van de andere Spider-People gaat Miles de strijd aan met Wilson Fisk. De sequel neemt een andere wending en richt zich op de chemie tussen Miles en Gwen.

Spider-Women (titel nog onbekend)

Nog voordat Into the Spider-Verse in de bioscoop verscheen, kondigde Sony Pictures al aan dat het bezig is met een animatiefilm gericht op de dames met Spidey-krachten. Bek Smith schrijft het script waarin drie generaties Spider-vrouwen centraal komen te staan.

Deze lijst maakt wel duidelijk dat Marvel nog lang niet klaar is met het maken van films. Erg vinden we dat natuurlijk niet, een tripje naar de bioscoop is nooit verkeerd. We zijn wel benieuwd of er nog een specifieke film is waar jij net wat meer naar uitkijkt dan de rest van de lijst. Laat het ons weten in de reacties!