Welke Marvel-films kunnen we nog verwachten?

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Welke Marvel-films kunnen we nog verwachten?

Al tien jaar lang weet Marvel ons de ene na de andere superheldenfilm voor te schotelen met bakken vol humor en actie. Dat Marvel nog lang niet klaar is met het wereldje, blijkt uit hun plannen voor de toekomst.

Het mooie aan de Marvel-films is het overkoepelend verhaal dat vanaf de eerste film al is opgebouwd. Na de aftiteling worden we dan ook regelmatig getrakteerd op enkele scènes die de volgende film of gebeurtenis teasen. Marvel heeft gewerkt met zogeheten fases. Fase één is geëindigd met The Avengers, fase twee met Ant-Man en fase drie gaat eindigen met de nog titelloze Avengers 4. Tijd om te kijken wat ons nog allemaal te wachten staat van Marvel Studios.

Deadpool 2 – 17 mei 2018

Hoewel de X-Men en Avengers beide van Marvel zijn, spelen ze zich momenteel niet af in hetzelfde universum. Wolverine zullen we dus niet zo snel tegelijk met Iron Man op het scherm zien, ook al doen ze dit wel in de stripboeken. Deadpool speelt zich af in het universum van de X-Men. In Deadpool 2 komt het karakter Cable uit de toekomst om een mutantenkind te rekruteren voor zijn missie of om het kind te vermoorden voor het iets fout doet. Deadpool vormt samen met andere mutanten de groep X-Force om Cable te stoppen. Zoals we gewend zijn van Deadpool gaat dit met de nodige droge humor en knipogen naar andere films. Leuk weetje: Cable wordt gespeeld door Josh Brolin die ook Thanos speelt in Avengers: Infinity War.

Ant-Man and the Wasp – 18 juli 2018

Grote afwezige in Avengers: Infinity War was Scott Lang, oftewel Ant-Man. De reden hiervoor gaan we zien in Ant-Man and the Wasp. Hij vocht namelijk in Captain America: Civil War aan de kant van Captain America en kreeg het daardoor aan de stok met de overheid. Als gevolg hiervan krijgt hij huisarrest en een enkelband. Sinds die beslissing probeert hij zijn leven als Ant-Man en vader op een rijtje te krijgen. Alles lijkt goed te gaan totdat Hope (Wasp)  en Hank Pym (de originele Ant-Man) met een nieuwe missie komen.

Venom – 4 oktober 2018

Langere tijd werden we getrakteerd op Spider-Man-films die onder de vlag van Sony werden geproduceerd. Voordat Marvel namelijk de films ging produceren die wij nu kennen, zaten ze financieel in een dipje. Vandaar dat Sony destijds de rechten kreeg om met Spider-Man aan de slag te gaan. De derde incarnatie van het personage werd gelukkig door Marvel geleid en werd Spider-Man zorgvuldig in het Marvel-universum geplaatst. Toch heeft Sony nog enkele rechten en gaan ze nu films produceren gebaseerd op karakters uit de Spider-Man-stripboeken. Venom, een alienparasiet die de duisternis in mensen doet oprakelen, weet zich te binden aan Eddie Brock. Eddie is de rivaalfotograaf van Peter Parker en verandert in de duistere versie van Spider-Man. Hoe deze film gaat uitpakken moet nog blijken, want zowel Sony als Disney hebben beide gezegd dat Spider-Man niet in het verhaal voorkomt.

Silver & Black – 8 februari 2019

Sony gaat absoluut niet stilzitten de komende tijd en breidt het universum van Spider-Man flink uit. De vrouwelijke Silver Sable en Black Cat gaan de hoofdrol spelen in deze films. Silver Sable is de baas van een elitekorps en maakt jacht op de talentvolle inbreker Black Cat tot ze door omstandigheden moeten samenwerken. Verder is er nog weinig bekend over deze film.

Aankomende Marvel-films

Dark Phoenix – 14 februari 2019

Onze eigen Famke Janssen speelde in de X-Men-films Jean Grey, een heldin met psychische krachten. In de X-Men-prequels werd deze rol overgenomen door Sophie Turner. Zoals in de stripboeken ook het geval is, blijven niet alle helden altijd helden. Jean Grey maakt namelijk de overstap naar de duistere zijde en wordt Dark Phoenix. Het verhaal gaat zich afspelen in 90s. In X-Men: The Last Stand werd er al naar Dark Phoenix gerefereerd, maar kwam deze niet goed uit de verf.

Aankomende Marvel-films

Captain Marvel – 6 maart 2019

Brie Larson gaat als Captain Marvel de eerste vrouw zijn met haar eigen film in het Marvel-universum. Ook deze film speelt zich af in de jaren negentig en laat Carol Danvers’ verandering van gevechtspiloot naar de vliegende superheld Captain Marvel zien. In de stripboeken heeft Captain Marvel met zowel de Avengers als de Guardians of the Galaxy samengewerkt. Geruchten gaan dat karakters uit Guardians of the Galaxy te zien zullen zijn in Captain Marvel. We zullen deze held vast en zeker nog zien in andere films.

Aankomende Marvel-films

Avengers 4 – 3 mei 2019

Wie Avengers: Infinity War heeft gezien weet dat er nog een vierde film aan zit te komen om fase drie volledig af te sluiten. Buiten het feit dat flink wat contracten aflopen van de steracteurs gaat dit vierde deel veel antwoorden geven op vragen waar wij na Infinity War mee zitten. Ook heeft Marvel bevestigd dat het na Avengers 4 waarschijnlijk een hele andere richting opgaat. Het is dus nog even wachten tot we weten wie er dit vierde deel gaat overleven.

Welke Marvel-films kunnen we nog verwachten?

Spider-Man: Homecoming 2 – 5 juli 2019

Misschien kunnen we met zekerheid zeggen dat Spider-Man het vierde deel van de Avengers gaat overleven. Het zou immers raar zijn om de held te laten sterven als de acteur nog meerdere films in zijn contract heeft staan. Daarnaast is de reboot ontzettend succesvol gebleken en gaat dit tweede deel zeker weten ook knallen. Tom Holland speelt wederom Peter Park en Zendaya keert terug als Michelle. Uit bronnen is gebleken dat Robert Downey Jr. niet terugkeert als Iron-Man.

Aankomende Marvel-films

Aankomende Marvel-films op een rij

  • Deadpool 2 – 17 mei 2018
  • Ant-Man and the Wasp – 18 juli 2018
  • Venom – 4 oktober 2018
  • Silver & Black – 8 februari 2019
  • Dark Phoenix ( 14 februari 2019)
  • Captain Marvel (6 maart 2019)
  • Avengers 4 ( 3 mei 2019)
  • Spider-Man: Homecoming 2 ( 5 juli 2019)