We moeten langer wachten op Age of Empires: Definitive Edition

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
We moeten langer wachten op Age of Empires: Definitive Edition

Age of Empires: Definitive Edition is een poos geleden onthuld en zou uitkomen 19 oktober 2017. Nu is het iets minder dan een week voor de release en nu krijgen we te horen dat we toch nog iets langer moeten wachten.

Forgotten Empires wil voortbouwen op de originele Age of Empires door het te verbeteren zonder dat het plezier van de originele ervaring van de game verloren gaat. Aangezien hier veel vraagstukken omheen zweven waar de ontwikkelaar (nog) geen antwoorden op heeft, heeft Forgotten Empires meer tijd nodig dan verwacht. Daarom heeft Microsoft besloten om de release uit te stellen.

Als compensatie, nodigt Microsoft duizend nieuwe mensen uit om deel te nemen aan de gesloten bèta. Zo kunnen meer spelers bijvoorbeeld de offline en multiplayer campagnes testen. De ontwikkelaar wil de extra vergaarde informatie en feedback dan weer gebruiken voor de ontwikkeling van de game zelf. Eigenlijk zoals het hoort bij een gesloten bèta.

Wanneer Age of Empires: Definitive Edition dan daadwerkelijk uit gaat komen, is voor nu dus onbekend. Microsoft heeft de releasedatum voorzichtig verschoven naar begin volgend jaar. Of de game dan ook daadwerkelijk in de winkels ligt, moet blijken.