Watchmen krijgt dan toch een eigen serie op HBO

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Watchmen krijgt dan toch een eigen serie op HBO

De geruchten zijn waar: Watchmen krijgt een eigen serie. Het betaaltelevisienetwerk HBO kondigde dit onlangs aan in een persbericht. Schrijver en uitvoerend producent van dienst is Damon Lindelof. Hij werkte al eerder mee aan de serie Lost en films als Star Trek: Into Darkness en Prometheus.

De serie rond de bekende superheldenfilm Watchmen zal zich afspelen in een alternatieve tijdlijn dan we gewoon zijn. In deze tijdlijn behandelt de maatschappij de superhelden als criminelen. Naast de kleine aanpassing aan het verhaal, zal de reeks nog steeds gebaseerd zijn op de bekende stripreeks. Echter zal Damon Lindelof proberen om de serie een andere wending te geven dan dat we gewoon zijn. Dit liet hij weten aan de hand van een brief op Instagram.

Day 140.

Een bericht gedeeld door Damon (@damonlindelof) op

Watchmen zag als film het levenslicht in 2009 onder leiding van regisseur Zach Snyder. Hem kennen we van films als: Justice League, Batman versus Superman en 300. Vijf jaar later probeerde HBO echter al een serie van de film te maken, maar dit kende amper succes. Dat Lindelof een serie maakte voor het televisienetwerk is niet nieuw. Hij maakte eerder al de serie The Leftovers voor hen. Deze reeks eindigde in 2017.

De Watchmen-stripreeks daarentegen werd in 1986 uitgegeven door DC Comics. Toen schreef Alan Moore het verhaal en stond Dave Gibbons in voor de tekeningen. Wanneer we de nieuwe reeks precies mogen verwachten, is momenteel onduidelijk. Voorlopig blijft het bij 2019.