Watch Dogs verbreekt verkoop records

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Watch Dogs verbreekt verkoop records

Ubisoft breekt met Watch Dogs record na record. Nadat de Franse uitgever eerder bekend maakte dat nog nooit eerder een game van hun zo goed verkocht op de eerste dag, komen ze vandaag met het nieuws dat Watch Dogs binnen een week ruim vier miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Volgens Ubisoft is dat een nieuw record. Nooit eerder verkocht een nieuwe IP binnen een week zo vaak als Watch Dogs. Dit geldt niet alleen voor games van Ubisoft, maar voor alle nieuwe IP’s die ooit zijn verschenen.

“Met zo’n sterke start en ook de positieve feedback van de fans, heeft Watch Dogs zich gemanifesteerd als de ‘must-have’ game van het moment.”, aldus marketing executive Tony Key. “We zijn hier erg trots op en geloven dat de Watch Dogs-franchise een glorieuze toekomst te gemoed gaat.”

Ubisoft maakt de vergelijking met Assassin’s Creed en meldt dat Watch Dogs binnen een week al in de buurt komt van de totale verkopen van hun laatste grote nieuwe IP. Watch Dogs zal nog twee miljoen keer moeten verkopen, maar volgens Key gaat dit makkelijk lukken. Ook meldde Key dat Watch Dogs al ruim 5,5 jaar in ontwikkeling was, maar dat het vervolg niet zo lang op zich zal laten wachten.