‘Watch Dogs-mod mogelijk negatief effect op gameplay’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Watch Dogs-mod mogelijk negatief effect op gameplay’

De mod voor de pc-versie van Watch Dogs, die de graphics van de sandbox-game naar de kwaliteit van de eerste trailer uit 2012 tilt, heeft mogelijk een negatief effect voor de complete ervaring. Dit zegt uitgever Ubisoft.

Een modder had in de code van de pc-versie van Watch Dogs lopen zoeken en vond daar bepaalde grafische effecten die hij vervolgens gebruikte voor een mod. Ubisoft heeft toegegeven dat de pc-versie oudere settings bevat in de code. Er kwam veel kritiek op het grafische plaatje van de uitgebrachte versie van Watch Dogs, dit omdat de trailer die in 2012 op E3 te zien was, er mooier uitzag dan de uiteindelijke game.

”Modders zijn meestal creatieve en gepassioneerde gamers. We stellen hun enthousiasme op prijs, maar de mod in kwestie past wel de visuele kwalitieit van de game aan, maar kan ook negatieve effecten hebben. Daaronder valt mogelijk hoe goed de game draait, moeilijkheid met het lezen van de omgeving en het onstabiel en dus minder leuk maken van de game”, aldus Ubisoft.