Watch_Dogs mod maakt E3 2012 effecten beschikbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Watch_Dogs mod maakt E3 2012 effecten beschikbaar

Een gebruiker van het Guru3D-forum heeft in de code van de PC-versie van Watch_Dogs zitten rommelen en interessante ontdekkingen gedaan: de visuele effecten die tijdens de E3-presentatie van 2012 werden gebruikt, zijn nog gewoon beschikbaar. Het lijkt erop dat Ubisoft de effecten met opzet heeft uitgezet.

Onderstaande video laat zien hoe de beelden van de game, zoals deze is uitgebracht, vergelijken met de demo van twee jaar geleden. Dankzij de mod komen veel van de originele E3-effecten weer beschikbaar en zijn zaken als reflecties, licht, lens flares en weerseffecten aangepast. Volgens de gebruiker, die bekend staat als The Worse, kwam hij de mogelijkheden tegen toen hij op zoek ging naar een oplossing voor het feit dat zijn game stotterde.

“Na veel te hebben gezocht naar de uitpakker van de bestanden, begon ik te spelen met de bestanden en na veel testen kreeg ik uiteindelijk de E3 Bloom van 2012 weer werkend in de game,” aldus zijn bericht op het forum. De volledige lijst met aanpassingen is terug te vinden op het forum van Guru3D, al zijn nog niet alle wijzigingen beschikbaar.

Ubisoft heeft al veel kritiek ontvangen over de PC-versie vanuit gamers. De game zou vol met bugs zitten, niet goed online werken en op sommige punten niet af voelen. Ook op consoles kon de game niet alle verwachtingen waarmaken die het creëerde twee jaar geleden tijdens de E3, zo is te lezen in onze review.